Tips til at finde den varmeste vinterjakke

h3400

Er du også en af dem, der går og fryser hele tiden? Det er næsten lige meget, hvor meget tøj, man har på. Man føler bare hele tiden, at man fryser. Så har du måske lyst til at få lidt tips til, hvordan du navigerer rundt i alle de mange vinterjakker, man kan få, så du ikke kun finder en smart, men også en varm vinterjakke. Du kan også se mere om vinterjakker her.

Vælg vinterjakker med varmt fyld i stedet for meget fyld

Det første, som du bør kigge efter, er fyldet. Vælger du en tynd vatjakke, så skal du ikke regne med, at den holder dig varm til længere end oktober. Der er to naturlige materialer, som til gengæld er rigtig velegnet til at holde kroppen varm. Det er henholdsvis uld og dun. Det er sjældent, at uld bliver brugt som fyld i en jakke, men dun er til gengæld meget anvendt. Man kan dog finde en ret lun jakke i uld, men problemet er bare, at uld suger vand til sig, så så snart det regner, så bliver jakken hurtigt tung og våd.
En dunjakke har også den fordel, at den ikke behøver at være særlig tyk, for at være varm. Du kan derfor ikke vurdere jakkens varmeisolerende effekt på tykkelse. En jakke med polyesterfyld skal være meget tykkere end en jakke med dun, før de begge er nogenlunde lige varme at have på. En dunjakke vil derfor føles både tynd og let. Det øger bevægeligheden betydeligt, og det er meget mere behageligt at have en let jakke på, frem for en stor jakke, hvor man føler sig som en omvandrende pingvin.

Vindtætte og vandafvisende vinterjakker er bedre til det danske vejr

Skal du bruge vinterjakken i knap så godt vejr, så vil det være en rigtig god idé at vælge en jakke, der er enten vandafvisende eller vandtæt, ligesom det er meget essentielt, at jakken er vindtæt. En jakke kan være nok så varm, men hvis vinden fiser direkte igennem den og ind til huden, så er du lige vidt.

Lange vinterjakke til de kolde lår og baller

Et andet faktum er længden på jakken. Får du nemt kolde baller og lår, så vil det være en fordel at vælge en jakke, der enten er lang eller halvlang. Disse går enten lige ned under numsen eller ned til knæene. Vælger du en lang frakke og tilsætter et par lange støvler, så er du faktisk helt dækket ind, så den kolde luft ikke har direkte adgang til kroppen.

Køb vinterjakker af god kvalitet – det betaler sig

Lige netop ved vinterjakker og overtøj, vil det være smart at købe god kvalitet. Man kan spare mange andre steder i garderoben, men lige netop vinterjakken har til formål at holde dig varm og frisk. Gør derfor dig selv den tjeneste at købe en god jakke, som til gengæld kan holde i flere sæsoner, frem for en billig jakke, der ikke er ordentlig varm, og hvor sømmene går op og lynlåsen går i stykker efter kort tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.