Chokolade og karameller til den søde tand

h3400

De fleste mennesker har på et eller flere tidspunkter en trang til chokolade eller sukker. Det er helt normalt at have lyst til at forkæle sig selv med lidt chokolade eller andet sødt til ganen.

Hvis du har chokolade trang, betyder det ikke, at din krop har en mangel på chokolade, selvom at de fleste mennesker nok ville foretrække, at det var sådan det var. Chokolade er højt på magnesium og er en fødevare som påvirker humøret i den positive retning. Chokolade trang indikerer ofte, at din krop er afhængig af humørsvingningen eller den har en mangel på magnesium, hvilket er en almindelig mangel, specielt hos kvinder.

Der er flere grunde, som folk har en trang til chokolade. Statistisk set har kvinder tendens til at ønske chokolade meget mere end mænd, men mænd har tendens til at have trang til fødevarer som rødt kød og øl.

Mens trangen ikke kommer fra en chokolademangel, er der i sig selv flere komponenter i chokolade, som kroppen kan blive mangelfuld på, især magnesium og antioxidanter. Chokolade kan også påvirke hjernen, hvilket fører til en stigning i neurotransmittere og dopamin og giver en følelse af glæde og lykke.

Chokolade er godt for os

Nok den mest naturlige årsag til, at vi får trang til chokolade og nyder at spise det så meget, er den måde chokolade påvirker vores hjerner på.

Den grundlæggende kendsgerning, at chokolade smager godt og vi nyder at spise det betyder, at kroppen frigiver dopamin under chokoladeforbruget. Chokolade øger også serotonin i hjernen, en neurotransmitter, der er ansvarlig for bedre humør, søvn og reduktion af angst. Kvinder har et naturligt fald i serotonin i hjernen i ugen før menstruation, så dette kan delvis forklare den specifikke trang til chokolade i løbet af denne tid.

Chokolade indeholder også theobromine, et kemikalie, der vides for at øge hjertefrekvensen og energien samt opblussen.

Chokolade indeholder desuden også anstændige mængder flavonoler, antioxidanter, der siges at være anti-aging og fremme sund blodgennemstrømning og blodtryk. Flavonoler kan også hjælpe med at holde blodkarrene elastiske.

Alt i moderate mænger

Det er helt normalt at have en sød tand. En lille smule sødt skader ikke, det er først når du går i krig med de store mænger du skal til at passe på. Der absolut ingen grund til at ligge de søde sager på hylden. Så længe du holder dig til moderate mænger, er der ingen grund til at benægte dig selv chokolade.

noru.dk finder du lækkert og delikate karameller, chokolade og andre søde sager. Hos Noru bliver du forkælet med et lækkert udvalg af søde sager til ganen. Hvad enten du har trang til chokolade, lakrids eller karameller, så din finder du det her. De tilbyder skønne smagsvarianter og den bedste kvalitet.

Forkæl dig selv med lidt chokolade på hverdagen og karameller og lakrids i weekenden. Du kan også forkæle en du holder af med skønne finske lakridser med forskellige smagsvarianter. Det er rart at blive forkælet en gang imellem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.