Flypassagerer har ret til kompensation ved større forsinkelser

fly set indefra

11 måneder siden |  0 comments  |  Lidt om rejser

I løbet af de sidste par årtier er det blevet helt normalt for os danskere at tage ud og rejse op til flere gange om året. Tidligere var det ret ualmindeligt at finde en dansker der havde været ude af Europa før, men i dag møder man jævnligt folk der har været på ferie i udlandet. At flere og flere danskere er begyndt at rejse længere væk skyldes hovedsageligt at det er blevet nemmere og billigere at flyve til ens destination. Hvor det tidligere ofte kunne være forholdsvis dyrt at købe flybilletter, er der i dag mange flyselskaber der sælger deres billetter for en slik, hvilket gør det nemmere for helt almindelige danskere at tage ud og rejse.

Men selvom det er blevet nemmere og billigere at flyve, kan der stadig opstå problemer i forbindelse med flyvning. Noget der kan være utroligt frustrerende er hvis ens fly er forsinket. Bliver ens fly forsinket kan man i nogle tilfælde være i stand til at kræve kompensation fra flyselskabet. På hjemmesiden Flyhjælp.dk kan man finde gode råd og hjælp til hvad man skal gøre hvis man oplever større flyforsinkelser og tror man er berettiget til kompensation.

Dækker flyselskabet også eventuelle ekstraudgifter?


Det kan ofte være svært at finde hoved og hale i de regler der omhandler kompensation for forsinkede flyafgange. I nogle tilfælde kan det derfor være en god ide at spørge om hjælp fra nogen der har forstand på det. På den førnævnte hjemmeside (Flyhjælp.dk), er det muligt at finde en oversigt over hvor stor en kompensation man er berettiget til når det kommer til flyforsinkelser. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på at størrelsen af det beløb man kan få som kompensation afhænger af hvor langt væk man skal. Jo længere flyveturen er, jo mere kan man regne med at få som kompensation.

Ud over kompensationen for selve flyforsinkelsen, har man i nogle tilfælde også ret til at få refundering af ekstraomkostninger. Disse ekstraomkostninger kunne eksempelvis være forplejning eller overnatning. Hvis man bliver bedt om at vente længe i lufthavnen som følge af en flyforsinkelse, har flyselskabet i visse tilfælde pligt til at betale for de mad- og drikkevarer man køber samt eventuel overnatning og transport til og fra dette om nødvendigt.

Hvilke flyafgange er omfattet af reglerne?


Alle reglerne som er nævnt her, samt dem der kan findes på Flyhjælp.dk, kælder kun på specifikke flyvninger. Kompensationsreglerne dækkes af en EU-forordning der er vedtaget i EU, og det er således kun for de flyselskaber og afgange der er omfattet denne lovgivning kompensationsreglerne gælder. Hvis flyrejsen afgår fra et sted i EU, samt hvis man flyver til EU udefra med et EU-flyselskab er flyselskaberne underlagt EU-forordningen, og det er i disse tilfælde at man har ret til kompensation i tilfælde af større flyforsinkelser. Så længe man flyver fra et EU-land kan man altså være sikker på at kunne få kompensation hvis noget skulle gå galt, og ligeledes gælder det hvis det flyselskab man flyver med hjem har base i EU.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

thailand

En guide til Thailand og Bali

By Joergenogmaja.dk

Når vejret i oktober bliver gråt og regnfuldt som det nu engang har for vane at blive i lille Danmark bliver tanken om det varme syden mere og mere tillokkende for mange danskere. Det sker gerne at tanken dukker op i flere og flere situationer i takt...
zebra safari

Safari rejsen er ferien for dig, som vil have en på opleveren!

By Joergenogmaja.dk

I Danmark er vi glade for at tage en velfortjent ferie, når vi har arbejdet hårdt og trænger til en pause fra det normale, hektiske liv. Der findes mange forskellige rejsetyper, som du kan tage på, hvis vil have et afbræk fra hverdagen – måske skal d...
interrail tur til hvor som helst

Tag på autentisk togrejse rundt i Europa

By Joergenogmaja.dk

InterRail er populært og relevant, men det er faktisk ikke noget nyt. Konceptet har eksisteret længe, for helt tilbage i 1970’erne var det faktisk muligt at rejse på denne måde. Populariteten er stadig enormt høj, og mange drager hvert år ud på togsk...