Parforhold

Bliv bedre til at prioritere parforholdet i hverdagen

h3400

Næsten 50 % af alle ægtepar går igennem en skilsmisse på et eller andet tidspunkt i deres liv. Tallet er skyhøjt, og selvom du ikke skal blive i et parforhold, der gør dig ulykkelig, skal du heller ikke give op, blot fordi det ikke er rosenrødt. Parforhold afkræver kompromisser, investering og prioritering for at kunne fungere, og det er vigtigt at kunne se ud over egen næsetip. Du får her 5 gode råd til at kunne bevare det gode parforhold.

Selv hvis du synes, dit parhold kører på skinner nu, så er det en god idé at have disse tips i baghovedet, så I kan forebygge fremtidige komplikationer. 

Indlæg faste hyggeaftener

Selvom det kan lyde noget så uromantisk at skulle planlægge hyggeaftener, er det faktisk ganske vigtigt, når man bor sammen. Når par bor sammen, er der nemlig en tendens til at nedprioritere tiden med hinanden, fordi I jo alligevel ser hinanden, når I er hjemme.

Men bare fordi I begge er hjemme på samme tid, betyder det jo ingenlunde, at I er sammen. Og det er alfa og omega, at I bruger tid sammen, at I har alle de gode, dybe, sjove og finurlige samtaler med hinanden, at I slapper af sammen, at I tager på dates sammen, og at I tilbringer dyrebar tid i hinandens selskab. 

Alle disse ting kan være svære at mase ind i et travlt program, og derfor kan det være nødvendigt på forhånd at planlægge, hvornår I kan hygge jer sammen. 

Kys en masse

Når vi kysser, frigives der endorfiner i hjernen, og dem bliver vi glade og får en lykkefølelse af. Dermed bliver du altså et meget gladere menneske af at kysse. Og når du nu går op og ned af dit yndlingsmenneske hver eneste dag, så handler det i den grad bare om at få kysset igennem.

Husk at kysse hej og farvel, og husk de små impulsive kys, når han ser fodbold i flimmeren, eller hun laver mad i køkkenet. 

Men husk også de dybe og de lange kys. Det er i høj grad dem, der får sommerfuglene til at baske i maven.

Overrask hinanden

Når man har været sammen i lang tid, kan man godt have en tendens til at tage hinanden en smule for givet og glemme alle de små ting, der gør den anden glad. Husk derfor at overraske hinanden. Om det er med blomster på en grå mandag, servering af de lækreste steaks eller en booking af en spa-behandling er helt underordnet. Så længe det er noget, du ved, at din partner vil sætte pris, og som han eller hun vil blive overrasket og rørt over. 

Brug tiden på hinanden – og nedprioriter praktikken ind imellem

Hverdagens trummerum kan nemt komme til at dominere massivt, og i samme forbindelse kan der hurtigt gå madlavning, vasketøj og rengøring i parforholdet. Husk at blæse praktikken et stykke ind imellem og prioriter tiden med hinanden.

Bestil takeaway, eller lav nem simremad fra stegeso.com, mens I kysser i sofaen. Hyr en rengøringsdame, så I kan strege én opgave fra den praktiske liste og i stedet tage på date hver anden uge, hvor der er rengøring. Alle skridt tæller.

Familieliv

Kæmp, når det er svært

Der findes ikke parforhold, som har eksisteret helt uden nogen former for krise. Og det er her, at I virkelig skal stå jeres prøve. Uanset hvilken type krise der er tale om, er det vigtigt at kæmpe for parforholdet i stedet for blot at give op, når det bliver for svært. Sørg for på forhånd at have et stærkt fundament, så I kan stå imod langt det meste og er godt rustet til kriserne, når de kommer. For dem kommer I ikke udenom.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *