madvarer og bon

Få styr på den fælles økonomi i parforholdet

h3400

Når én og én bliver til to er der nogle helt grundlæggende ting, man skal blive enige om. Hvis man har boet alene og haft sine egne rutiner, skal man pludselig til at gå på kompromis og finde de fælles værdier. Herunder kan økonomi være et af de helt store diskussionsemner i parforholdet. 

parforhold

Bliv enige om de fælles økonomiske værdier

Økonomi kan være en diskussion, der trækker tænder ud. Dette gælder både, mens man stadig bor hver for sig og skal finde ud af, hvornår hvem betaler hvad, men også efter at man har slået alt indbo sammen i en fælles lejlighed. Når man som par flytter sammen, vil man kunne dele mange af de store faste udgifter såsom husleje, elregninger og madbudgettet. Det letter ofte en normal økonomi, fordi det er billigere at bo to sammen. Det er dog vigtigt, at man tager en god snak om, hvordan økonomien skal passes, og hvordan man i fællesskab får betalt de vigtige faste udgifter. Der kan nemlig være mange forskellige måder at holde styr på økonomien på, og I skal i fællesskab finde jeres egen måde.

Lån til de fælles drømme

I tosomheden kan man have nogle drømme og visioner for, hvordan livet skal udvikle sig. Man kan have store drømme for fremtiden, der kan inkludere alt fra drømmeferier til hus, have og børn, hvilket alt sammen kræver en stabil og letoverskuelig økonomi. Det kan være nødvendigt at låne, for at nogle af disse drømme kan gå i opfyldelse. Når man er to, kan man meget hurtigt betale et lån af, hvis man er enige om, at det er et fællesprojekt. Et fælleslån kan derfor give økonomien til, at I når jeres drømme sammen, og at I i fællesskab kan betale drømmen af. Hvis man har brug for et lån til at få opfyldt nogle af de fælles drømme, kan man læse mere her. Det er nemlig vigtigt at man i parforholdet er helt indforstået med, hvad mulighederne er, før man kaster sig ud i at låne til de fælles projekter.

mortgage

Hav et fælles ståsted, når det kommer til økonomien

De fællesprojekter man har i et parforhold, afhænger meget af individuelle ønsker for fremtiden. I nogle parforhold kan man have planlagt hele livet sammen, mens andre lader spontanitet og strømmen føre dem. Hvis man lever i et forhold, hvor der indimellem skal være plads til eksempelvis en spontan ferie, kræver det også, at man på forhånd har haft en god snak om, hvordan man klarer den økonomiske del af den slags eventyr. For nogle kan et SMS-lån være den hurtigste løsning, fordi man hurtigt kan finde ud af, om det er muligt at få lidt ekstra penge til ferien. Det kræver blot, at man er enige om, at pengene skal betales tilbage, når man igen er hjemme og sørger for at have pengene. For det vigtigste i parforholdet er, at man lytter til hinanden og sørger for, at man har et fælles ståsted for økonomiske beslutninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *