Job og karriere

Sådan vil jobsamtalen give pote

h3400

Selv den mest garvede arbejdssøgende vil til tider føle sig en kende usikker og nervøs i forbindelse med en nært forestående jobsamtale. Her er derfor et par gode råd til at få den perfekte jobsamtale – og forhåbentlig også jobbet.

Gør dit hjemmearbejde

Uanset hvilken type virksomhed du skal til samtale hos, så er det vigtigt, at du kender deres historie, profil og ikke mindst deres vigtigste produkter. Undersøg desuden firmaets ledelse, og ikke mindst dem, du skal til samtale med via f.eks. LinkedIn eller firmaets hjemmeside.

Gå din ansøgning efter i sømmene

I denne forbindelse skal du også nærlæse din egen motiverede ansøgning. Det er nemlig via denne, at dine mulige nye arbejdsgivere får deres oplysninger om dig. Undersøg desuden også, hvad der findes om dig på nettet. Grib det hele an, som om du prøver at finde ud af så meget som muligt om en anden person.

Livsstil og selvtillid

Vær bevidst om din påklædning

Langt de fleste mennesker danner faktisk deres helhedindtryk af dig inden for de første ti sekunder efter at have mødt dig. Vær derfor ekstra påpasselig med din ydre fremtoning til jobsamtalen. Undersøg firmaets profil, og klæd dig i overensstemmelse hermed.

Kom aldrig for sent

Det siger sig selv, men kom for guds skyld ikke for sent til din jobsamtale. Det er vigtigt.

Øjenkontakt

Efter du har givet et godt håndtryk uden antydning af slatten karklud eller knibtang, så er det nu med at udstråle selvtillid. Forsøg derfor altid at bevare øjenkontakten til dine samtalepartnere, uden at det dog bliver unaturligt.

Tips og råd

Vis interesse

Stil relevante spørgsmål angående virksomhedens produkter og profil, men vis samtidigt også at du har gjort dit hjemmearbejde. Fortæl i detaljer, hvorfor du vil være god for virksomheden. Dette vil nemlig typisk imponere enhver arbejdsgiver. Stil desuden spørgsmål, og vent derefter på, at arbejdsgiveren fortæller dig om lønvilkår og andre relevante oplysninger.

Slut af med manér

Husk på, at du højst sandsynligt ikke er den eneste, der er til jobsamtale hos virksomheden. Det er derfor vigtigt, at du ikke trækker tiden unødigt ud. Dette vil efterlade et langt mere positivt indtryk hos dine mulige arbejdsgivere og måske lande dig drømmejobbet. Når du så først har landet dette, så er det bare at få tilmeldt sig en god A-kasse, stryge skjorten og tage på arbejde. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *