konflikt

Er der knas i parforholdet?

h3400

Det kan være svært, når man oplever nedture med den man elsker. Men ikke desto mindre, så er det altså noget der skal belyses. Mange par erkender slet ikke deres problemer, de gemmer dem væk, fordi de er bange for at tale om dem. Det er dumt. Man kan sammenligne parforholdets problemer med et åbent sår. Hvis ikke dette sår får den rette opmærksomhed og behandling, så inficeres det. Ligeså vil problemerne, der gemmes væk i mørket, vokse sig større og større og æde parforholdet indefra. Så hvad skal man egentlig gøre?

De små ting

Det er ofte mange små ting, der udløser de store skænderier. Det er utrolig vigtigt, at disse små grublerier ikke får lov til at hobe sig op. Måden hvorpå man kan forhindre dette, er ved at snakke om dem. Det er umuligt for din partner at vide, at han eller hun gør noget forkert, medmindre du giver udtryk for dette. Hvis din partner f.eks. skærer tænder i søvne, og du føler, at det ødelægger din nattesøvn, så sig det. At skære tænder er en ubevidst handling. Men til selv et problem som dette, findes der en løsning; bideskinnen! Skærer du eller din partner rent faktisk tænder i søvne, så læs mere om bideskinner her.

Terapi

Det har i mange år været enormt tabubelagt, men hvis det kan redde forholdet mellem dig og din elskede, er det så ikke ligegyldigt? Det er ikke alle, som er gode til at snakke om sine følelser eller utilfredsheder i forholdet. Måske har man allerede forsøgt sig med løsninger, men uden held. Hvis man stadig er overbevist om, at forholdet skal reddes, så besøg en terapeut. Der er en enorm hjælp at hente, både ved parterapi, men også ved individuel terapi. Psykoterapeuten Lars Schneider fra Roskilde tilbyder begge dele.

”Det er ikke dig…”

Føler du, at det er dine personlige problemer, der er roden til ubehaget i forholdet, så bør du også kontakte en terapeut. Det er ofte tilfældet at vi holder vores problemer for os selv, af frygt for at læsse det over på vores partner. Dette kan også være farligt. Ens partner kan i de fleste tilfælde mærke, hvis der opstår ændringer i adfærden. Fortæller man ikke om sine problemer, men udviser en adfærd der siger, at noget er i vejen, kan partneren ledes til at tro, at hun eller han selv er skyld i problemet. Så hvis ikke du føler, at du kan snakke med din partner om, hvad det er der tynger dig, så kontakt evt. Lars Schneider.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.