Holding hands couple

Der skal to til et parforhold – giv hinanden plads

h3400

Kender du ordsproget: ”Der skal to til en tango”? Det handler om parforhold. Et parforhold handler om samarbejdet mellem to mennesker der har lysten og viljen til at være sammen. To mennesker der kan lide hinanden og derfor er villige til at kæmpe for at få forholdet til at lykkedes.

Det er vigtigt at man begge er på samme side og at man er enige om, hvor meget man vil kæmpe for forholdet.

For hvis den ene trækker hele læsset og er den eneste der kæmper for at forholdet kan fungere, så kommer det nok ikke til at holde særlig længe. I hvert fald ikke hele livet. Og det er jo i sidste ende det man ønsker for sit forhold, ligegyldigt hvor unge man er når man kommer sammen. Der er jo ikke meget mening i at komme sammen, og samtidig se frem til at man går fra hinanden igen.

Det er vigtigt i et parforhold at man også giver plads til at ens partner kan have dårlige dage, eller at de kan komme ud for noget ubehageligt. I sådanne situationer må du som partner være klar til at passe dem eller give dem plads, hvis det er det de har behov.

death funeral coffin mourning

Hvis din partner mister en forældre

En af de største tragedier i et menneskes liv, er når vi er ude for at miste en af vores forældre. Det er de mennesker der har opfostret os og som har gjort os til de mennesker vi er. At miste en af sine forældre føles derfor som at miste en del af sig selv.

Mister din partner en forældre, er det derfor super vigtigt at du er der for dem. Så kan det godt være du har en dårlig dag, men du må være klar på at tage en større del af læsset i den periode hvor din partner sørger.

Når du så engang mister en forældre eller er udenfor noget lignende tragisk, vil din partner selvfølgelig trække lidt mere af læsset, og være der for dig, nøjagtig som du var der for dem.

Stå ved din partners side gennem alt det praktiske. De praktiske dele, som rydning af dødsboet, kan være meget hårde psykisk og det vil helt sikkert hjælpe hvis din partner ikke føler at han/hun står alene med det.

People woman stretching yoga

Tag del i hinandens interesser

Din partner har helt sikkert nogle interesser som du slet ikke kan sætte dig ind i. Det kan være de er helt vilde med fodbold, og hver gang de snakker om det flyver det ind af det ene øre og ud af det andet.

Men at opleve nye interesser gennem sit partner, kan faktisk være en god måde både at komme tættere på dem men også blot at opleve noget nyt.

Det bringer jer begge tættere sammen, og det viser at du har en interesse i at forsøge at forstå deres verden, og hvad det er de er så passionerede omkring.

På den måde giver du dem både plads til at være dem selv, samtidig med i kan komme til at få nogle rigtig gode oplevelser sammen.

Udover at tage del i hinandens interesser, kan I altid også springe ud i noget helt nyt sammen. Det er lidt mindre skræmmende at springe ud i noget helt nyt hvis man gør det med en anden, og selv hvis det viser sig slet ikke at være for jer, så har i, i det mindste fået en god historie ud af det.

Det kunne fx være i tænkte på at begynde til yoga. Her kan i finde nogle tips om yoga, hvis det skulle være noget i havde lyst til at prøve af sammen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.